Fonott kalács

1300 Ft

A klasszikus Húsvéti ételek közül talán az egyik legismertebb a Fonott kalács, melyet már évek óta mi is készítünk a MÁK Cukiban. A Fonott kalácsunk hagyományos recept alapján készül, 500 grammos méretben. Ki ne szeretné a frissen kisült foszlós kalácsot, füstölt, főtt házi sonkával, friss zöldségekkel? Hmmmm… Ha nincs időd megsütni a kalácsot, rendeld meg tőlünk, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

Amennyiben valamitől mentes vagy paleo Fonott kalácsot szeretnél rendelni, akkor javasoljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Elfogyott

Leírás

A Fonott kalács részletes leírása, összetevők, allergén információk

A Húsvéti ünnepkör hagyományos ételeinek része a kalács, melyet a katolikus vidékeken a templomban megszenteltek, a sonkával együtt. Ez az ünnep a megújulás, a hitben való megerősödést jelenti a katolikus emberek számára, és már régen is azon igyekeztek elődeink, hogy erre az ünnepre kalács is legyen az asztalon a mindennapi kenyér mellett.

A Húsvéti Fonott kalácsot már évek óta készítjük Cukrászdánkban, természetesen hagyományos recept alapján, vajjal, tejjel, ahogy azt kell. Hagyományos Fonott kalácsaink 500 grammos méretben készülnek, ha pedig egy finom paleo kalácsot ennétek Húsvétkor, akkor nektek ajánljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.

Mit szeretünk a Fonott kalácsban? Például azt, hogy finom, puha, foszlós. Édes ízű kelt tésztából készül, a neve az elkészítési módjára utal. Többféle fonással is készülhet, vagy akár fonás nélkül is. Általában kerek vagy hosszúkás formájút szoktak készíteni belőle, a kereknek jellemezően lyukas a közepe. Az idei évben nálunk hagyományos, hosszúkás fonott kalácsot fogtok találni, 4-es fonással.

Fonott kalácsainkra is igaz, amit már többször, több helyen említettünk, hogy a tökéletes ízélmény és az egészségesebb táplálkozás érdekében a megszokottól kevesebb cukorral készülnek. Ennek köszönhetően süteményeink ízében a kiváló minőségű hozzávalók dominálnak, nem pedig a cukor édes íze.

A Fonott kalács és a Mindenmentes kalács mellett Neked ajánljuk Húsvéti Répás tortácskánkat is.

Rendeld elő a húsvéti Fonott kalácsunkat, hogy biztosan jusson belőle az ünnepi asztalra! Előrendelésedet leadhatod elérhetőségeink egyikén: info@makcukraszda.hu, 06/70-424-1073, vagy személyesen: 2081 Piliscsaba, Egyetem utca 3.

Előrendelési határidő: 2023. április 4. kedd, a kalácsok átvehetők: április 8-9. (szombat-vasárnap).

A Fonott kalács összetevői (ABC sorrendben):

  • Élesztő
  • Liszt
  • Porcukor
  • Tej
  • Tojás
  • Vaj

Tápanyag információk 100 gramm kalácsra vonatkozóan:

Mivel Kézműves Cukrászda vagyunk, termékeinket egyedileg készítjük, így tápanyag információink tájékoztató jellegűek.

Energiatartalma: 80 kcal

Szénhidráttartalma: 16 gramm

Fehérjetartalma:  2 gramm

Zsírtartalma: 3 gramm

Allergének:

glutén, tej, tojás

Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu