Fonott kalács

800 Ft

A klasszikus Húsvéti ételek közül talán az egyik legismertebb a Fonott kalács, melyet már évek óta mi is készítünk a MÁK Cukiban. A Fonott kalácsunk hagyományos recept alapján készül, 500 grammos méretben. Ki ne szeretné a frissen kisült foszlós kalácsot, füstölt, főtt házi sonkával, friss zöldségekkel? Hmmmm… Ha nincs időd megsütni a kalácsot, rendeld meg tőlünk, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

Amennyiben valamilyen mentes Fonott kalácsot szeretnél rendelni, akkor javasoljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.

 

Leírás

A Fonott kalács részletes leírása, összetevők, allergén információk

A Fonott kalács a húsvéti ünnepkör legkedveltebb süteménye, mi is nagyon szeretjük! A húsvéti Fonott kalácsot már évek óta készítjük Cukrászdánkban, természetesen hagyományos recept alapján, vajjal, tejjel, ahogy azt kell. Hagyományos Fonott kalácsaink 500 grammos méretben készülnek, de ha kisebb kalácsot szeretnétek, nézzétek meg 250 grammos, Kör alakú fonott kalácsunkat is. Ha pedig egy finom paleo kalácsot ennétek Húsvétkor, akkor nektek ajánljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.

Fonott kalácsunkat hatos fonással készítjük, melyet ti is könnyedén megtanulhattok, az interneten rengeteg jó elkészítési segédletet találhattok.

Mit szeretünk a Fonott kalácsban? Például azt, hogy finom, puha, foszlós. Édes ízű kelt tésztából készül, a neve a formájára utal. Általában kerek vagy hosszúkás formájút szoktak készíteni belőle, a kereknek jellemezően lyukas a közepe. A kalács lehet fonott vagy fonás nélküli, “fonatlan”.

A húsvéti hagyományos ünnepkör része a kalács, melyet a katolikus vidékeken a templomban megszentelték, a sonkával együtt.

Rendeld elő a húsvéti Fonott kalácsunkat, hogy biztosan jusson belőle az ünnepi asztalra! Előrendelésedet leadhatod elérhetőségeink egyikén: info@makcukraszda.hu, 06/70-424-1073, vagy személyesen: 2081 Piliscsaba, Egyetem utca 3.

A Fonott kalács összetevői (ABC sorrendben):

  • Élesztő
  • Liszt
  • Porcukor
  • Tej
  • Tojás
  • Tojássárgája
  • Vaj

Tápanyag információk az 500 grammos kalácsra vonatkozóan:

Energiatartalma: 465 kcal

Szénhidráttartalma: 94 gramm

Fehérjetartalma:  14 gramm

Zsírtartalma: 19 gramm

Tápanyag információk 100 gramm kalácsra vonatkozóan:

Energiatartalma: 80 kcal

Szénhidráttartalma: 16 gramm

Fehérjetartalma:  2 gramm

Zsírtartalma: 3 gramm

Allergének:

glutén, tej, tojás

Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu