Fonott kalács

1400 Ft

A klasszikus Húsvéti ételek közül talán az egyik legismertebb a Fonott kalács, melyet már évek óta mi is készítünk a MÁK Cukiban. A Fonott kalácsunk hagyományos recept alapján készül, 500 grammos méretben. Ki ne szeretné a frissen kisült foszlós kalácsot, füstölt, főtt házi sonkával, friss zöldségekkel? Hmmmm… Ha nincs időd megsütni a kalácsot, rendeld meg tőlünk, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Elfogyott

Leírás

A Fonott kalács részletes leírása, összetevők, allergén információk

A Húsvéti ünnepkör hagyományos ételeinek része a kalács, melyet a katolikus vidékeken a templomban megszenteltek, a sonkával együtt. Ez az ünnep a megújulás, a hitben való megerősödést jelenti a katolikus emberek számára, és már régen is azon igyekeztek elődeink, hogy erre az ünnepre kalács is legyen az asztalon a mindennapi kenyér mellett.

A Húsvéti Fonott kalácsot már évek óta készítjük Cukrászdánkban, természetesen hagyományos recept alapján, vajjal, tejjel, ahogy azt kell. Hagyományos Fonott kalácsaink 500 grammos méretben készülnek.

Mit szeretünk a Fonott kalácsban? Például azt, hogy finom, puha, foszlós. Édes ízű kelt tésztából készül, a neve az elkészítési módjára utal. Többféle fonással is készülhet, vagy akár fonás nélkül is. Általában kerek vagy hosszúkás formájút szoktak készíteni belőle, a kereknek jellemezően lyukas a közepe. Az idei évben nálunk hagyományos, hosszúkás fonott kalácsot fogtok találni, 4-es fonással.

Fonott kalácsainkra is igaz, amit már többször, több helyen említettünk, hogy a tökéletes ízélmény és az egészségesebb táplálkozás érdekében a megszokottól kevesebb cukorral készülnek. Ennek köszönhetően süteményeink ízében a kiváló minőségű hozzávalók dominálnak, nem pedig a cukor édes íze.

A Fonott kalács mellett Neked ajánljuk Húsvéti Répás tortácskánkat is.

Rendeld elő a húsvéti Fonott kalácsunkat, hogy biztosan jusson belőle az ünnepi asztalra! Előrendelésedet leadhatod elérhetőségeink egyikén: info@makcukraszda.hu, 06/70-424-1073, vagy személyesen: 2081 Piliscsaba, Egyetem utca 3.

Előrendelési határidő: 2024. március 28. csütörtök, a megrendelt kalácsokat március 30-án és 31-én tudjátok átvenni 10:00 és 18:00 között, a MÁK Cukiban.

A Fonott kalács összetevői (ABC sorrendben):

  • Élesztő
  • Liszt
  • Porcukor
  • Tej
  • Tojás
  • Vaj

Tápanyag információk 100 gramm kalácsra vonatkozóan:

Mivel Kézműves Cukrászda vagyunk, termékeinket egyedileg készítjük, így tápanyag információink tájékoztató jellegűek.

Energiatartalma: 80 kcal

Szénhidráttartalma: 16 gramm

Fehérjetartalma:  2 gramm

Zsírtartalma: 3 gramm

Allergének:

glutén, tej, tojás

Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu