Mentes és paleo esküvői torta


MENTES ÉS PALEO ESKÜVŐI TORTA KÍNÁLATUNK

Minőségi paleo esküvői torták rendelésre

Mentes és paleo sütemények az esküvőn

Paleo mákos-almás tortaA MÁK Kézműves Cukrászdánkban nagy hangsúlyt fektetünk a különböző mentes sütemények és torták készítésére is, hiszen tudjuk, hogy manapság sokan küzdenek táplálék allergiával, vagy kénytelenek követni egy adott diétát.

Tortáink nagy részét el tudjuk készíteni gluténmentes, tejmentes, laktózmentes vagy cukormentes verzióban is, ha azonban a tojásmentesség is egy kitétel a többi mentességen felül, akkor mindenmentes tortáinkat ajánljuk: Mindenmentes málnahabos torta, Mindenmentes csokoládétorta.

Kereshettek bennünket bizalommal vega, vegán, paleo finomságokkal kapcsolatban is, sőt már több esküvőnkön volt kérés, hogy bizonyos adalékanyagok kihagyásával dolgozzunk, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki (az E számokra gondoljatok). Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen alapvetően nem használunk adalékanyagokat egyik süteményünk esetében sem. De megkerestek bennünket már mogyoró allergiával kapcsolatban is. Mentes tortáinkat itt találjátok.

Fontos, hogy megjegyezzük, hogy cukrászdánkban glutént tartalmazó süteményeket is készítünk így keresztszennyeződés előfordulhat. Hasonló a helyzet a mogyoróval kapcsolatban is, tudjuk, hogy az egy erős allergén, így mindenképpen fontos kihangsúlyozni, hogy keresztszennyeződés a mogyoró esetében is előfordulhat.

PALEO ESKÜVŐI TORTA

Milyen mentes tortát válasszunk?

Torta emeletesMiután körbekérdeztétek a vendégeket, hogy kinek milyen allergiája vagy diétája van, tudni fogjuk, hogy hány főre készüljünk. Ha több különböző allergia is szóba jön, akkor érdemes lehet egy olyan tortát választani az érintett vendégek számára, amelyik minden kitételnek megfelel, például laktózmentes és cukormentes is egyben.

Jellemzően háromféleképpen lehet megoldani a mentes torta megjelenését az esküvőn (ha a többség számára megfelelő a hagyományos torta):

Beépítjük az emeletes tortába

Összeépített emeletes torta esetében lehetőség van arra, hogy a legfelső szintre a mentes tortát tegyük, mivel az egyes szintek megfelelően el vannak választva egymástól, így nem kell, hogy érintkezzen egymással a középső és a felső szinten található torta. Ezt kizárólag abban az esetben javasoljuk, ha nem kell olyan szigorúan venni a diétát, és csak cukormentes illetve laktózmentes torta esetében, tekintettel arra, hogy a gluténmentességet 100%-ban garantálni nem tudjuk az esetleges keresztszennyeződés miatt.

Különálló tortát készítünk

A legtöbben a különálló kisebb méretű mentes vagy paleo esküvői torta mellett döntenek, mely díszítésében hasonlíthat a nagy tortára, harmonizálhat azzal. Így lehet egy kisebb mentes menyasszonyi torta, ami kiegészíti a nagyobb, hagyományos esküvői tortát.

Minitortákat kapnak az érintettek

Egyre népszerűbb az a megoldás, hogy az esküvőn az ifjú házasok kapnak egy 8 szeletes fő tortát, amit ők vágnak fel, a vendégsereg pedig különböző minitortákat, melyek jellemzően egyszemélyes adagok. Ebbe a sorba kiválóan beleillenek a mentes minitorták is.

Legnépszerűbb mentes torta ízeink

Legnépszerűbb hagyományos torta ízeinket is el tudjuk készíteni nektek cukormentesen, laktózmentesen és gluténmentesen, például:
Narancsos trüffel torta Feketeerdő-torta
Gyümölcsös túrótorta (epresmálnásbarackoscitromos)
Fehércsoki torta
Nézzetek körül hagyományos tortáink között, a fent említett mentességeket esetükben is tudjuk vállalni.
Amennyiben a cukormentesség és a gluténmentesség mellett a tejmentesség is igény lenne, akkor ajánljuk az alábbi tortáinkat: Paleo kókuszos-mangós torta
Paleo brownie (kókuszvirágcukorral készül)
Mindenmentes tortáink pedig akkor jelenthetnek megoldást, ha a cukormentesség, tejmentesség és gluténmentességen kívül a tojásmentesség is elvárás:

TOVÁBBI HASZNOS INFÓK, TUDNIVALÓK RÓLUNK

Válaszd a MÁK Cukit!

Ezért érdemes a piliscsabai MÁK Kézműves Cukrászdát választani:

 • kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk
 • nem használunk tartósítószereket és adalékanyagokat
 • mentes, vega, vegán, paleo sütemények készítésében is nagy tapasztalattal rendelkezünk
 • az egészségtudatosság jegyében a hagyományos süteményekhez képest 30%-kal kevesebb cukrot használunk az édességeinkben
 • a tortaállvány bérlésben is tudunk segíteni
 • a megrendelt édességeket és süteményeket igény esetén kiszállítjuk

Miben tudunk még nektek segíteni az esküvői készülődés közepette:

 • Hagyományos és mentes esküvői torták
 • Lánybúcsú torta
 • Lakodalmas sütemények
 • Desszertasztal
 • Süticsomagok, köszönőajándékok
 • Szendvicsek és sós falatok
 • Tortaállvány bérlés
 • Kiszállítás

BÉRELJ TŐLÜNK TORTAÁLLVÁNYT IS!

Bérelj tőlünk tortaállványt is!

Többféle tortaállvány közül tudtok válogatni, így ki tudjátok választani a számotokra legmegfelelőbbet! Tudtad, hogy a tortaállvány nem csak az esküvői torta, hanem a sütemények tálalásában is jó szolgálatot tehet? Sokkal mutatósabbak a desszertek egy jól megválasztott, elegáns állványon.

1. Klasszikus tortaállvány Desszertasztal aprósütemény esküvő

 • Klasszikus tortaállványunkat maximum 5 darab különálló torta esetében ajánljuk, melyeket csökkenő méret sorrendben egy közös tortaállványra szeretnétek helyezni. Az öt torta esetében ez összesen nagyságrendileg 130 szelet tortát jelent.
 • Ez az állvány alkalmas arra is, hogy egy fő tortát és a hozzá harmonikusan illeszkedő minitortákat vagy süteményeket, desszerteket elhelyezzük rajta.
 • Kevesebb torta, illetve sütemény esetében is választhatjátok ezt az állványunkat, mert szétszedhető, kisebb méretre összerakható (például 3 szintesre).
 • Különösen ajánljuk abban az esetben, ha el szeretnétek egymástól szeparálni a hagyományos és a mentes vagy paleo tortákat, desszerteket. Ezen az állványon a különböző szinteken elhelyezett sütemények közvetlenül nem érintkeznek egymással.

2. Ívelt, lépcsőzetes állvány

Állványon esküvő torták

4 szintes, fából készült, erős, stabil felépítésű, félköríves talpú állvány, melyre 4 darab, egyenként maximum 40 szeletes torta fér rá.

Ideális abban az esetben, ha 4 darab egyforma méretű tortát szeretnétek az esküvőre. A torták díszítése lehet különböző, vagy hasonló, mindkét esetben jól mutatnak ezen a félköríves állványon. Az egyik szintre akár minitortákat vagy más desszerteket is összeválogathattok.

3. Egyszer használatos ezüst vagy arany színű torta alátét

Egybeépített torta esetében ajánljuk egyszer használatos, stílusos alátétjeinket, 4 emeletes torta méretig. A 4 emeletes torta összesen nagyságrendileg 140-150 szelet süteményt jelent.

Biztonságosan, stabilan tartja a tortát, és nem utolsó sorban elegáns. Bátran ajánljuk abban az esetben, ha összeépített tortában gondolkodtok. Virágos torta esküvő

 

4. Kovácsoltvas jellegű tortaállvány

Kovácsoltvas jellegű tortaállványunk három különböző méretben érhető el: 14 szeletes, 20 szeletes és 30 szeletes méretben. Használhattok belőle akár egyet is, amennyiben egy darab különálló, nem emeletes esküvői tortát terveztek, vagy akár mind a hármat is, ha három darab különálló (nem emeletes) torta az elképzelésetek.  Természetesen ezekre az állványokre  is  lehet  minitortákat,  desszerteket  kihelyezni.

Desszertek

5. Átlátszó tortaállványok

Üvegből készült állványaink is nagyon kedveltek a jegyespárok között. Válaszható belőlük egy vagy akár több darab is, attól függően, hogy hány tortát, illetve minitortát, desszerteket szeretnétek rajta elhelyezni.

 

Oroszkrém torta

Tortaállvány bérlés árak

Többször használatos állványaink esetében egységesen 5000 forint a bérlés egyszeri költsége, ezen kívül 15 000 forint kauciót kérünk, melyet természetesen visszaadunk, amennyiben az állványt visszahozzátok hozzánk az esküvő után néhány nappal. Kovácsoltvas és átlátszó állványaink egyszeri bérleti díja darabonként 2000 forint, kaució ebben az esetben is 15 000 forint.

Egyszer használatos torta alátétjeink ára 2500 forint darabonként.

ÍZELÍTŐ MENTES ÉS PALEO ESKÜVŐI TORTA ÉS SÜTEMÉNY KÍNÁLATUNKBÓL

Paleo esküvői torta: Málnás túrótorta cukormentesen"
Paleo esküvői torta: Mentes emeletes torta"
Paleo esküvői torta: Oroszkrém torta laktózmentesen"
Paleo esküvői torta: Kétemeletes torta mentesen"
Paleo kókuszos-mangós tortaszelet"
Paleo esküvői torta: Esküvői sok virágos"
Paleo esküvői torta: Citromos túró torta cukormentesen"
Csokoládé mousse torta gluténmentesen"
Gluténmentes csoki torta"
Gesztenyés-meggyes gluténmentes torta"
Paleo esküvői torta: Fehér esküvő"

TEGYÉL PRÓBÁRA MINKET, JELENTKEZZ BE HOZZÁNK!

MÁK Kézműves Cukrászda esküvői ajánlat: Ismerjétek meg Ti is!

Jelentkezzetek be Esküvői torta nyílt napjaink egyikére, vagy kérjetek egyedi időpontot!

Esküvői  nyílt napjaink díjmentesek, csak regisztrálnotok kell. Az előzetes egyeztetés alapján személyre szabott esküvői torta és sütemény tanácsadással, valamint kóstolóval várunk, hogy könnyű legyen kiválasztani az Álom tortátokat a nagy napra!

Ne feledd, hogy hagyományos és mentes (paleo, vega, vegán) esküvői torták és sütemények elkészítésében is nagy tapasztalatunk van. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, nem használunk adalékanyagokat és tartósítószereket. Sőt, az egészségtudatosság jegyében a hagyományos cukrászdai süteményekhez képest 30%-kal kevesebb cukrot használunk süteményeinkben. Ráadásul kreatívak vagyunk, precízek és megbízhatóak!

Esküvői tortádhoz tortaállványt is bérelhettek nálunk, és kérésetekre ki is szállítjuk a tortátokat!