HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS MÁK CUKI MÓDRA!
Készíts te is Húsvéti fonott kalácsot,
most eláruljuk a tökéletes Húsvéti fonott kalács néhány titkát!
A fonott kalács
A klasszikus Húsvéti ételek közül talán az egyik legismertebb a Fonott kalács, melyet már évek óta mi is készítünk a MÁK Cukiban. A Fonott kalácsunk hagyományos recept alapján készül, 500 grammos méretben. Ki ne szeretné a frissen kisült foszlós kalácsot, füstölt, főtt házi sonkával, friss zöldségekkel? Hmmmm… Ha nincs időd megsütni a kalácsot, rendeld meg tőlünk, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!
Mivel minden évben rengetegen érdeklődtök, hogy hogyan lehet igazán finom, foszlós fonott kalácsot készíteni, arra gondoltunk, hogy megosztjuk Veletek a mi fonott kalács tippjeinket.
De ha mégis úgy jön ki a lépés, hogy nem lesz időtök sütni, akkor ajánljuk Nektek a Húsvéti fonott kalács rendelést a piliscsabai MÁK Cukiból!
Hogyan készíts foszlós, Húsvéti fonott kalácsot – MÁK Cuki tippek!
1. TIPP – kezdd az alapanyagokkal
Számunka az első és legfontosabb, hogy kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Ezt a szempontot Te is könnyen be tudod építeni a Húsvéti fonott kalács készítés során, hiszen arra kell csak figyelned, hogy minden hozzávaló amit használsz, a lehető legjobb minőségű és valódi legyen. Használj például margarin helyett vajat, és máris klasszisokkal jobb kalács fog kikerülni a kezeid közül.
Mi az alábbi alapanyagok felhasználásával készítjük el a legfinomabb fonott kalácsot Húsvétra:
- Élesztő
- Liszt
- Porcukor
- Só
- Tej
- Tojás
- Vaj
Láthatjátok, hogy ebben a listában nem szerepel semmi olyan, ami nem oda való, csak és kizárólag olyan élelmiszerek, amelyek a természetben is előfordulnak.
2. TIPP – dolgozz adalékanyagok nélkül
Elhivatottan képviseljük azt az álláspontot, hogy a jó termékhez nincs szükségünk semmilyen adalékanyagra, állományjavítóra, vagy extra tartósítószerre. Nem használunk semmilyen sütőipari adalékot, pálmaolajat, emulgeálószert vagy térfogatnövelő szereket. Természetesen ezt ajánljuk Neked is.
Ha Húsvéti fonott kalács vásárlásra készülsz, akkor mindig jól nézd meg, hogy milyen kalácsot veszel le a polcról, nagyon fontosak az alapanyagok – érdemes betérni egy kézműves pékségbe, cukrászdába, ott nagyobb valószínűséggel találsz minőségi alapanyagokat a hozzávalók között.
3. TIPP – hármas fonás, négyes fonás, hatos fonás – hogyan kezdj neki
Mi szeretjük hatos fonással készíteni a Húsvéti fonott kalácsokat, de ebben az évben hármas fonással készülünk Nektek – hiszen fő a változatosság!
Kezdd a számodra legegyszerűbb technikával
Ha még csak most ismerkedsz a kalács fonás mesterségével, akkor érdemes a legegyszerűbb fonással kezdeni – ez lehet például a hármas fonás, ha már van tapasztalatod a hajfonatok készítésében. Az első sikerélmények után könnyen áttérhetsz egy kihívásokkal telibb fonási technikára.
Keress egy jó videót vagy leírást
Ha azon gondolkodsz, hogy milyen fonással készüljön a Húsvéti fonott kalácsod az ünnepi asztalra, akkor van egy tuti tippünk: nyugodtan nézz szét az interneten, rengeteg szuper oktató anyagot lehet találni akár video formátumban is.
Gyakorlat teszi a mestert
Ne feledd, az arányos, egyforma fonatok készítése, főleg, ha bonyolultabb fonásra adod a fejed, a gyakorláson is múlik. Próbálj ki nyugodtan több fonást, és készíts minél szebb Húsvéti fonott kalácsokat az ünnepi asztalra.
Nézzük akkor összefoglalóan:
Kövesd az alábbi tippeket és készíts te is tökéletes Húsvéti fonott kalácsot:
- használj kevés alapanyagot
- ez a kevés alapanyag viszont mindenképpen minőségi legyen
- a fonatok száma nem befolyásolja a minőséget – de fontos, hogy olyan fonást válassz, aminek az elkészítése nem okoz nehézséget
Ha pedig ránk bíznád a Húsvéti fonott kalács készítését, akkor rendeld meg most!
Húsvéti termékeink 2022.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj a MÁK Cukis hírekről, újdonságokról!