Leírás
A Burgonyás pogácsa leírás, jellemzői
A Burgonyás pogácsa egy hagyományos magyar sós sütemény, melynek az eredete egészen a középkorig nyúlik vissza. Formája jellemzően kerek, sajttal vagy fűszerekkel szokták ízesíteni. A MÁK Cukis Burgonyás pogácsa különlegessége, hogy magokkal szórjuk meg, lenmaggal, napraforgómaggal és szezámmaggal, így még izgalmasabb lesz az íze. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Burgonyás pogácsához a burgonyát hazai termelőktől szerezzük be, amelyet mi magunk főzünk meg héjában, majd pucoljuk és törjük meg. Ennek köszönhetően a pogácsákban találkozhattok kis burgonya darabkákkal is.
A burgonyás pogácsa különlegessége az, hogy a tésztájába főtt burgonyát használnak fel – így készítjük mi is. Ennek köszönhetően a pogácsa textúrája puha, szaftos és könnyű lesz, valamint a burgonya jellegzetes ízét is átveszi. Burgonyás pogácsánkat természetesen vajjal készítjük és hajtogatjuk, hogy kellően magasra nőjön és puha, rugalmas legyen.
A burgonyás pogácsa többféle alkalomra is ideális választás. Fogyasztható önállóan, például reggeliként, uzsonnára vagy könnyű harapnivalóként, de kísérhet más ételeket is. Ez a süteményünk is könnyen fogyasztható és dekoratív finomság. A kis pogácsák látványosak, mutatósak és akár egy-két harapásra elfogyaszthatók. Így nem csak a családi események, esküvők, hanem akár az üzleti megbeszélések díszei is lehetnek.
Burgonyás pogácsát az év minden szakában készítünk, így ha cukrászdánk felé jársz, érdemes beugrani, így meg tudod kóstolni ezeket a sós falatokat. Ebből a pogácsából weboldalunkon keresztül minimum 1 kg-ot tudsz rendelni.
Nézz körül további Exkluzív finomságaink között is. Kifejezetten céges rendezvényekre keresel süteményeket? Nézd meg Céges Süti oldalunkat is!
A Burgonyás pogácsa összetevői
- burgonya
- búzaliszt
- élesztő
- magkeverék
- só
- tej
- tojás
- vaj
Allergének:
búzaliszt, tejtermékek, tojás
Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu