Dobostorta

7600 Ft15650 Ft

Ki ne ismerné az örök klasszikus Dobostortát?

A Dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. Legelőször 1884-ben készítette el ezt a tortát, majd a nagyközönségnek 1885-től mutatta be, mellyel óriási sikert aratott, Európa szerte ismertté vált. 

Dobostortánkat az eredeti recept alapján készítjük el, kevés hozzávalóból. Mindössze 6 alapanyag kell ahhoz, hogy ezt a tradícionális finomságot elkészítsük, gondoltad volna?

A Dobostorta kistestvére a Kisdobos, mely egy egyszemélyes tortácska, cukrászdánkban az állandó kínálatunk része, megrendelés előtt akár meg is kóstolhatod nálunk.

Rendelésedet személyesen tudod átvenni Cukrászdánkban, Piliscsabán.

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

A Dobostorta részletes leírása, összetevők, allergén információk

A Dobostortához hat darab hagyományos piskótalapot készítünk, melyek közé vajas, kakaós, csokoládés krém kerül. Ehhez a krémhez mi 70%-os kiváló minőségű belga étcsokoládét használunk és magas kakaóvaj tartalmú kakaóport. A torta tetejére az elmaradhatatlan karamellizált cukorréteg kerül.

Ha már régóta ismered cukrászdánkat, akkor biztosan találkoztál már az egyik specialitásunkkal, a Kisdobossal, melyet a Dobostorta ihletett, annak egy személyes változata. A Kisdobost megtekintheted itt a Dobostortához tartozó galériában. Ugye milyen ínycsiklandó ez a sütink is? 

Ha soha nem kóstoltad még a Dobostortát, akkor gyere el hozzánk és kóstold meg a Kisdobos mini tortát, melyet szinte mindig megtalálsz pult kínálatunkban.

Kisdobosunkat ajánljuk esküvőkre, különböző rendezvényekre, a desszertasztalos kínálat részeként, akár több minitortával vagy süteménnyel, tortaszelettel együtt. Erről a kompozícióról is láthattok fotót képgalériánkban itt a Dobostortánál.

Tudtad? Süteményeinkben jellemzően 30%-kal kevesebb cukrot használunk, mint ahogyan azt a hagyományosan elterjedt sütemény receptek írják. Mindezt a minőség és a reformtáplálkozás, egészségtudatosság jegyében. Ebben a süteményünkben azonban törekedtünk arra, hogy az eredeti receptet kövessük, így jó hír a cukor imádók részére, hogy nem csökkentettük a cukor mennyiségét jelentősen. Egyedül a kakaómasszát modernizáltuk a receptünkben, mert az eredeti receptben szereplő kakaómasszát már nem nagyon használják a modern cukrászatban.

Ha kedveled a klasszikus süteményeket, akkor kóstold meg Eszterházy tortánkat is!

Ha pedig valamilyen mentes finomságra vágysz, nézz körül Mindenmentes tortáink között!

A klasszikus, hagyományos tortákat nem szoktuk mentes változatban készíteni, ezért ez a lehetőség ennél a tortánknál nem szerepel. Ha mégis lenne bármilyen extra igényed, kérjük jelezd nekünk, hátha tudunk segíteni.

A Dobostorta összetevői (ABC sorrendben):

  • 70%-os étcsokoládé
  • búzaliszt
  • kristálycukor
  • magas kakaóvaj tartalmú kakaópor
  • tyúktojás
  • vaj

Tápanyag információk:

1 szelet szénhidrát tartalma: 27 gramm

1 szelet fehérjetartalma: 5 gramm

1 szelet zsírtartalma: 14 gramm

1 szelet kalóriatartalma: 253 gramm

Allergének:

búzaliszt, tyúktojás, vaj

Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu

További információk

Méret

8 szeletes, 12 szeletes, 16 szeletes

Csomagolás

,