Leírás
A Kerek fonott kalács részletes leírása, összetevők, allergén információk
A Kerek fonott kalács a húsvéti ünnepkör legkedveltebb süteménye, mi is nagyon szeretjük! A húsvéti Fonott kalácsot már évek óta készítjük Cukrászdánkban, természetesen hagyományos recept alapján, vajjal, tejjel, ahogy azt kell. Hagyományos Fonott kalácsaink 500 grammos méretben készülnek, de ha kisebb kalácsot szeretnétek, a 250 grammos Kerek fonott kalácsot pont nektek találtuk ki! Ha pedig egy finom paleo kalácsot ennétek Húsvétkor, akkor nektek ajánljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.
A hagyományos Fonott kalácsunkat hatos fonással készítjük, melyet ti is könnyedén megtanulhattok, az interneten rengeteg jó elkészítési segédletet találhattok.
Mit szeretünk a Fonott kalácsban? Például azt, hogy finom, puha, foszlós. Édes ízű kelt tésztából készül, a neve a formájára utal. Általában kerek vagy hosszúkás formájút szoktak készíteni belőle, a kereknek jellemezően lyukas a közepe. A kalács lehet fonott vagy fonás nélküli, „fonatlan”.
A húsvéti hagyományos ünnepkör része a kalács, melyet a katolikus vidékeken a templomban megszentelték, a sonkával együtt.
Rendeld elő a húsvéti Fonott kalácsunkat, hogy biztosan jusson belőle az ünnepi asztalra! Előrendelésedet leadhatod elérhetőségeink egyikén: info@makcukraszda.hu, 06/70-424-1073, vagy személyesen: 2081 Piliscsaba, Egyetem utca 3.
A Kerek fonott kalács összetevői (ABC sorrendben)
- Élesztő
- Liszt
- Porcukor
- Só
- Tej
- Tojás
- Tojássárgája
- Vaj
Tápanyag információk az 250 grammos kalácsra vonatkozóan
Energiatartalma: 232 kcal
Szénhidráttartalma: 47 gramm
Fehérjetartalma: 7 gramm
Zsírtartalma: 9,5 gramm
Tápanyag információk 100 gramm kalácsra vonatkozóan
Energiatartalom: 80 kcal
Szénhidráttartalom: 16 gramm
Fehérjetartalom: 2 gramm
Zsírtartalom: 3 gramm
Allergének
glutén, tej, tojás
Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu