Kerek fonott kalács

400 Ft

A klasszikus Húsvéti ételek közül talán az egyik legismertebb a Fonott kalács, melyet már évek óta mi is készítünk a MÁK Cukiban. A Kerek fonott kalácsunk hagyományos recept alapján készül, 250 grammos méretben. Ki ne szeretné a frissen kisült foszlós kalácsot, füstölt, főtt házi sonkával, friss zöldségekkel? Hmmmm… Ha nincs időd megsütni a kalácsot, rendeld meg tőlünk, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

Amennyiben valamilyen mentes Fonott kalácsot szeretnél rendelni, akkor javasoljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.

Kerek fonott kalácsunkat úgy készítjük el, hogy otthon a közepébe tudtok helyezni egy festett tojást is, így még inkább a húsvéti asztal dísze lehet a kalács.

Leírás

A Kerek fonott kalács részletes leírása, összetevők, allergén információk

A Kerek fonott kalács a húsvéti ünnepkör legkedveltebb süteménye, mi is nagyon szeretjük! A húsvéti Fonott kalácsot már évek óta készítjük Cukrászdánkban, természetesen hagyományos recept alapján, vajjal, tejjel, ahogy azt kell. Hagyományos Fonott kalácsaink 500 grammos méretben készülnek, de ha kisebb kalácsot szeretnétek, a 250 grammos Kerek fonott kalácsot pont nektek találtuk ki! Ha pedig egy finom paleo kalácsot ennétek Húsvétkor, akkor nektek ajánljuk a Mindenmentes fonott kalácsunkat.

A hagyományos Fonott kalácsunkat hatos fonással készítjük, melyet ti is könnyedén megtanulhattok, az interneten rengeteg jó elkészítési segédletet találhattok.

Mit szeretünk a Fonott kalácsban? Például azt, hogy finom, puha, foszlós. Édes ízű kelt tésztából készül, a neve a formájára utal. Általában kerek vagy hosszúkás formájút szoktak készíteni belőle, a kereknek jellemezően lyukas a közepe. A kalács lehet fonott vagy fonás nélküli, „fonatlan”.

A húsvéti hagyományos ünnepkör része a kalács, melyet a katolikus vidékeken a templomban megszentelték, a sonkával együtt.

Rendeld elő a húsvéti Fonott kalácsunkat, hogy biztosan jusson belőle az ünnepi asztalra! Előrendelésedet leadhatod elérhetőségeink egyikén: info@makcukraszda.hu, 06/70-424-1073, vagy személyesen: 2081 Piliscsaba, Egyetem utca 3.

A Kerek fonott kalács összetevői (ABC sorrendben)

  • Élesztő
  • Liszt
  • Porcukor
  • Tej
  • Tojás
  • Tojássárgája
  • Vaj

Tápanyag információk az 250 grammos kalácsra vonatkozóan

Energiatartalma: 232 kcal

Szénhidráttartalma: 47 gramm

Fehérjetartalma:  7 gramm

Zsírtartalma: 9,5 gramm

Tápanyag információk 100 gramm kalácsra vonatkozóan

Energiatartalom: 80 kcal

Szénhidráttartalom: 16 gramm

Fehérjetartalom:  2 gramm

Zsírtartalom: 3 gramm

Allergének

glutén, tej, tojás

Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu