Leírás
A Pozsonyi kifli mákos leírása, jellemzői
Kézműves pozsonyi kifli mákos töltelékkel, hogy a mák rajongók kedvére is tegyünk! A Mákos pozsonyi kifli tölteléke frissen darált mákból készült, amit igyekszünk helyi termelőktől beszerezni. Tudtad, hogy a mák a bőség jelképe? Ezért is kerültek bele a vele készült ételek, desszertek évszázadok óta a karácsonykor fogyasztott menübe. Tölteléke kellően szaftos, őrölt fahéjjal és citromhéjjal ízesítve. Ugye milyen ínycsiklandóan hangzik? Itt az idő, hogy Te is megkóstold!
Bár alapvetően a pozsonyi kifli hagyományosan egy téli sütemény, de mi a többi évszakban is szoktuk sütni vásárlóink kérésére. Telente pedig szinte mindig megtalálható a MÁK Cukrászda kínálatában.
Ha még nem kóstoltad volna nálunk a pozsonyi kifliket, akkor itt van rá a kedvező alkalom, hiszen novembertől szinte mindig megtalálhatóak a pultban, hogy ki tudjátok próbálni helyben. De akár elő is rendelhetitek a karácsonyi ünnepekre.
Fontos, hogy az idei karácsonyi előrendeléseket 2024. december 20-ig, péntekig lehet leadni!
Pozsonyi kiflit háromféle ízben készítünk a MÁK Kézműves Cukrászdában, ismerd meg a mákos mellett a többit is, és rendelj karácsonyra mindhárom ízből:
A Mákos pozsonyi kifli tápanyag információi 100 grammra vonatkozóan
A Pozsonyi kiflik mérete 75-85 gramm/db, de tekintettel arra, hogy mindegyik kiflit egyedileg, kézzel készítünk, nem fogunk tudni ebben az esetben pontos tápérték adatokat mondani egy-egy kiflire, ezért kérünk kalkuláljatok a lent látható 100 grammra vetített értékekkel.
100 gramm szénhidrát tartalma 44 gramm
100 gramm fehérjetartalma 8 gramm
100 gramm zsírtartalma 19 gramm
100 gramm energiatartalma 383 kcal
Allergének
glutén, tej, tojás
Összetevők (ABC) sorrendben:
- búzaliszt
- citromhéj
- kristálycukor
- élesztő
- mák
- őrölt fahéj
- porcukor
- só
- szilvalekvár
- tej
- tyúktojás
- vaj
- vaníliás cukor
- víz
- zsír
Kérünk vedd figyelembe, hogy süteményeinket frissen készítjük, így javasoljuk, hogy mindenképpen jelezd nekünk előre, ha karácsonyi termékeink közül vinnél.