Sárgabarackos csodió

12800 Ft13075 Ft

TOP 10-es tortánk már rendelhető!

Legnagyobb örömünkre, Sárgabarackos csodió tortánk a 2021-es Magyarország Tortája versenyen a 10. helyen végzett. Most te is megkóstolhatod! Rendeld meg egész tortaként itt, vagy gyere be Cukrászdánkba és szeletben is vásárolhatsz belőle. Ha cukormentes díjnyertes tortát is kóstolnál, akkor neked ajánljuk a Fekete Gyöngyöt.

Rendelésedet személyesen tudod átvenni Cukrászdánkban, Piliscsabán.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Leírás

Kóstold meg a 2021-es Magyarország Tortája versenyen 10. helyezést elért tortánkat, a Sárgabarackos csodió tortát!

A Sárgabarackos csodió torta részletes leírása, összetevők, allergén információk

“Ezt a nevében is különleges tortát gyermekkorom egyik nagy kedvence, a nagymamám által sütött zserbó ihlette. A zserbóban, ami egy köztudottan ünnepi, magyar eredetű sütemény, megtalálható minden földi jó, amit az ember csak kívánhat, ilyen a csokoládé, a dió és a sárgabarack is.

A zserbó és annak három különleges összetevője, a csokoládé, a sárgabarack és a dió is megjelenik a Sárgabarackos csodióban is. Egy újfajta megközelítéssel, sok kísérleti fázissal és újszerű megoldásokkal született meg ez a torta, melyben a dió és a sárgabarack párosa feledhetetlen ízvilágot nyújt, és összhangot képez a csokoládéval .

Miért éppen a dióra és a sárgabarackra esett a választásom és miért illenek az államalapítás ünnepére is? 

A magyar ember hagyományosan szereti a diót, hiszen a diófa nálunk őshonos növény, már a honfoglaló magyarság is ismerte és kedvelte, ezen felül Bibliai jelkép is. A sárgabarack pedig azon túl, hogy az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, lekvárját a lekvárok királynőjének tartják. Nem csak a gyümölcs húsa, hanem a magja is fogyasztható, sőt gyógyhatással is rendelkezik. A középkorban pedig a sárgabarack a nőiesség szimbóluma volt, olaját ma is használják kozmetikumokban, krémekben. Két ilyen méltán híres, Magyarországon közkedvelt, gyógyhatással is rendelkező alapanyag pont beleillik a Magyarország Tortája koncepcióba, az Államalapítás gondolatkörébe.

Természetesen a csokoládét sem szeretném kihagyni, kiváló minőségű étcsokoládé teszi teljessé a kompozíciót. A piskóta alapon ropogós csokiréteg foglal helyet, erre kerül a csokoládé mousse a baracklekvárral, majd pedig a diós mascarpone  mousse réteg. A torta tetejét sárgabaracklekvár koronázza meg, díszítésnek pedig diós habcsókot használtam.”

A sárgabarackos diós tortát megtalálod állandó kínálatunkban a Cukiban, ahol szeletben is megvásárolhatod, ha szeretnéd előzetesen megkóstolni.

Ha cukormentes díjnyertes tortát is kóstolnál, akkor neked ajánljuk a Fekete Gyöngyöt. Fekete Gyöngy fantázianevű tortánk nyerte el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett, 2021-es Magyarország Cukormentes tortája versenyen a közönségdíjat, ez a torta kapta a Facebook szavazáson a legtöbb szavazatot, így elnyerte a Szépségdíjat.

A Sárgabarackos csodió torta összetevői (ABC sorrendben):

Tápanyag információk:

1 szelet szénhidrát tartalma:

1 szelet fehérjetartalma:

1 szelet zsírtartalma:

1 szelet kcal tartalma:

Allergének:

Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu

További információk

Méret

16 szeletes

Csomagolás

,