Leírás
A Sárgabarackos csodió torta leírása, jellemzői, tápanyag információi
Kóstold meg a 2021-es Magyarország Tortája versenyen 10. helyezést elért tortánkat, a Sárgabarackos csodió tortát!
A Sárgabarackos csodió torta részletes leírása, összetevők, allergén információk
„Ezt a nevében is különleges tortát gyermekkorom egyik nagy kedvence, a nagymamám által sütött zserbó ihlette. A zserbóban, ami egy köztudottan ünnepi, magyar eredetű sütemény, megtalálható minden földi jó, amit az ember csak kívánhat, ilyen a csokoládé, a dió és a sárgabarack is.
A zserbó és annak három különleges összetevője, a csokoládé, a sárgabarack és a dió is megjelenik a Sárgabarackos csodióban is. Egy újfajta megközelítéssel, sok kísérleti fázissal és újszerű megoldásokkal született meg ez a torta, melyben a dió és a sárgabarack párosa feledhetetlen ízvilágot nyújt, és összhangot képez a csokoládéval .
Miért éppen a dióra és a sárgabarackra esett a választásom és miért illenek az államalapítás ünnepére is?
A magyar ember hagyományosan szereti a diót, hiszen a diófa nálunk őshonos növény, már a honfoglaló magyarság is ismerte és kedvelte, ezen felül Bibliai jelkép is. A sárgabarack pedig azon túl, hogy az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, lekvárját a lekvárok királynőjének tartják. Nem csak a gyümölcs húsa, hanem a magja is fogyasztható, sőt gyógyhatással is rendelkezik. A középkorban pedig a sárgabarack a nőiesség szimbóluma volt, olaját ma is használják kozmetikumokban, krémekben. Két ilyen méltán híres, Magyarországon közkedvelt, gyógyhatással is rendelkező alapanyag pont beleillik a Magyarország Tortája koncepcióba, az Államalapítás gondolatkörébe.
Természetesen a csokoládét sem szeretném kihagyni, kiváló minőségű étcsokoládé teszi teljessé a kompozíciót. A piskóta alapon ropogós csokiréteg foglal helyet, erre kerül a csokoládé mousse a baracklekvárral, majd pedig a diós mascarpone mousse réteg. A torta tetejét sárgabaracklekvár koronázza meg, díszítésnek pedig diós habcsókot használtam.”
A sárgabarackos diós tortát megtalálod állandó kínálatunkban a Cukiban, ahol szeletben is megvásárolhatod, ha szeretnéd előzetesen megkóstolni.
Ha cukormentes díjnyertes tortát is kóstolnál, akkor neked ajánljuk a Fekete Gyöngyöt. Fekete Gyöngy fantázianevű tortánk nyerte el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett, 2021-es Magyarország Cukormentes tortája versenyen a közönségdíjat, ez a torta kapta a Facebook szavazáson a legtöbb szavazatot, így elnyerte a Szépségdíjat.
A Sárgabarackos csodió torta összetevői (ABC sorrendben):
- alma pektin
- aszalt sárgabarack
- Belcolade étcsokoládé 55%-os
- búzaliszt
- citromlé
- darált dió
- étolaj
- mascarpone
- porcukor
- rum
- sárgabaracklekvár
- tejszín
- tojás
- vaj
- virágméz
- zselatin
Tápanyag információk:
Szénhidrát tartalom / egy szelet: 35 gramm
Fehérjetartalom / egy szelet: 10 gramm
Zsírtartalom / egy szelet: 28 gramm
kcal tartalom / egy szelet: 295 kcal
Allergének:
búzaliszt, dió, tejtermékek, tojás, virágméz
Bármilyen kérdés, kérés esetén keress bennünket bizalommal telefonon vagy e-mailen: 06/70-424-1073, info@makcukraszda.hu