Leírás
A Kókuszgolyó leírása, jellemzői
A Kókuszgolyó falatnyi desszert, melyet hagyományos recept alapján készítünk, sütés nélkül készül, tésztáját baracklekvárral, rummal és kakaóval ízesítjük, a kiformázott golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk és dekoratív desszert papírban tálaljuk – ahogy a képeken is látszik – ami megkönnyíti a fogyasztását.
Sokan a lakodalmas asztalra vásárolják, de családi, ünnepi, vagy akár céges rendezvényekre, megbeszélésekre is kedvelt édesség, mely a régi idők ízvilágát idézi.
A Kókuszgolyóra is igaz, amit már többször, több helyen említettünk, hogy a tökéletes ízélmény és az egészségesebb táplálkozás érdekében a megszokottól kevesebb cukorral készül. Ennek köszönhetően süteményeink ízében a kiváló minőségű hozzávalók dominálnak, nem pedig a cukor édes íze.
Ez a süteményünk is könnyen fogyasztható és dekoratív édesség. A kis falatnyi golyócskák látványosak, mutatósak és akár egy harapásra elfogyaszthatók. Így nem csak a családi események, esküvők, hanem akár az üzleti megbeszélések díszei is lehetnek.
A régi lakodalmak elmaradhatatlan sütije, a Mézes krémessel és a Zserbóval együtt. A kis golyócskák változatossá teszik az ünnepi asztalt, süteményes tálat.
Allergének:
- búzaliszt
- dió
- tej
- tojás