Leírás
Macaron leírása, jellemzői
A Macaron gluténmentes, olasz eredetű édesség, mely francia földön vált híressé. Tésztája mandulaliszttel és tojásfehérjével készül, töltelékét különböző ízesítésekben készítjük: málna, pisztácia, csokoládé. Cukrászdánkban szezonálisan természetesen más ízekben is találtok macaronokat, például fehércsokisat, mogyorósat, sütőtököset, kávésat vagy nutellásat. Érdemes időnként ellátogatni hozzánk és körülnézni Macaronjaink között is.
A Macaron egy falatnyi édes desszert. Macaronjainkra is igaz, amit már többször, több helyen említettünk, hogy a tökéletes ízélmény és az egészségesebb táplálkozás érdekében a megszokottól kevesebb cukorral készülnek. Ennek köszönhetően süteményeink ízében a kiváló minőségű hozzávalók dominálnak, nem pedig a cukor édes íze.
Macaronjainkra jellemző továbbá, hogy könnyen fogyasztható és dekoratív édességek. A kis falatnyi desszertek látványosak, mutatósak és akár egy harapásra elfogyaszthatók. Így nem csak a családi események, esküvők, hanem akár az üzleti megbeszélések díszei is lehetnek.
A töltelékek alapját is mi magunk készítjük, magas minőségű hozzávalókból: magas zsírtartalmú tejszínnel, jó minőségű fehércsokival és vajjal. A macaronok tölteléke minden esetben színezékmentes. Az alapanyagok természetes íze miatt lesznek macaronjaink teljesen egyediek.
Kedveled a falatnyi desszerteket? Biztosan ízlenének exkluzív pitéink is: Diós ribizlis pite, Citromos pite, Sós mogyorós karamell pite, Karamellás diós pite.
Nyáron találkozhattok cukrászdánkban Macaron fagyival is, sőt a Macaronokat azért is szeretjük, mert nagyon jól mutatnak tortadíszként is például egy Szám tortán vagy bármilyen gyümölcsös desszerten.
Macaron összetevői (ABC sorrendben):
- cukor
- fehércsokoládé
- mandulaliszt
- természetes ételfesték
- tejszín
- tojás
- vaj
Ízesítés:
- pisztácia
- málna
- csokoládé
Allergének:
tej, tojás
Fontos megjegyeznünk, hogy cukrászdánkban nem rendelkezünk külön műhellyel, ahol csak gluténmentes termékeket készítünk, így keresztszennyeződés előfordulhat.